Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Nyhet

Familjer evakuerade efter cyklon i Moçambique

SOS Barnbyar Moçambique rapporterar att alla barn och personal i byn i Inhambane är oskadda och säkra efter att den kraftiga tropiska cyklonen Dineo dragit över landets södra kustprovinser i förra veckan.

Cyklonen Dineo orsakade omfattande skador när den passerade genom provinserna Inhambane och Gaza i Moçambique. Nästan samtliga 15 byggnader i SOS barnby Inhambane skadades av regnet och de kraftiga vindarna. Ovädret har också påverkat familjer som SOS Barnbyar stödjer i Inhambane och i omgivningarna kring staden.

Simao Chatepa, programchef för SOS Barnbyar i Moçambique, bekräftar per telefon att inga barn eller personal i barnbyn har skadats av stormen.

Barnen i den drabbade barnbyn har fått flytta till andra barnbyar och bostäder i närliggande samhällen. Över 70 av barnen har fått flytta till SOS barnby Maputo, på den sydöstra kusten, där reservbostäder kommer att göras i ordning för barnen som evakuerats från Inhambane. Barnbyarna Beira, Chimoio, Maputo, Pemba och Tete klarade sig utan skador.

SOS Barnbyars katastrofteam kommer att sända ytterligare personal för att stödja teamet på plats och hjälpa fler drabbade familjer i trakten kring Inhambane.

Totalt bor 147 barn och ungdomar  i byn i SOS barnby Inhambane.