Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Nyhet

Barn och personal i SOS Barnbyar oskadda efter jordskred i Sierra Leone

Flera områden i Freetown i Sierra Leone drabbades tidigare i veckan av jordskred efter omfattande stormar och regn. Resultatet är hundratals döda och många fler skadade. Tusentals personer har förlorat sina hem.

Barn och personal i SOS Barnbyar har klarat sig oskadda och inga skador på verksamheten har rapporterats. Många av barnen från barnbyarna i Bo och Makeni befann sig i Freetown på sommarsemester men barnbymammor och socialarbetare har följt upp var barnen befinner sig och att de är i säkerhet. De som behöver får psykologiskt stöd efter händelsen.

SOS Barnbyar Sierra Leone har en viktig roll när det gäller att ta hand om drabbade barn under de kommande dagarna. De ingår också i den psykosociala stödgrupp som idag erbjuder hjälp genom att identifiera, registrera och bedöma vilka insatser som behöver göras i samarbete med UNICEF och Socialministeriet i landet.

SOS Barnbyar Sierra Leone arbetar nu på en krishanteringsplan för att hjälpa familjer och barn genom:

  • tillfällig vård och stöd till barn som drabbats av översvämningarna, inklusive matvaror, sjukvård, kläder, sängkläder och hygienartiklar.
  • psykosocialt stöd till barn som tillfälligt placeras i barnbyn.
  • hjälp att hitta och återförena barn som separerats från sina familjer.