Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Nyhet

Mindre skador på barnbyhus efter översvämning i Nepal

 

Efter översvämningar i östra Nepal i veckan rapporterar Ishwori Sharma, nationell chef för SOS Barnbyar Nepal, om händelsen:

– Östra Nepal har påverkats allvarligt av kraftig nederbörd och översvämningar. Det finns rapporter om olyckor, översvämningar av hus, skolor samt om familjer som lider på grund av brist på mat och vatten, berättar Ishwori.

– Trots den allvarliga situationen är alla barn, ungdomar och medarbetare på barnbyn och skolan i Itahari, ungdomsboendet för pojkar i Biratnagar, och de sociala centren i Itahari och Sunsari, säkra. Den enda skada som rapporterades var på ungdomsboendet för flickor i Biratnagar, där det kraftiga regnet skadade en vägg och översvämmade bottenvåningen i tvåvåningsbyggnaden. Bottenvåningen har nu städats och åter tagits i bruk.

– Vi utvärderar för närvarande situationen för att bestämma vilket stöd som SOS Barnbyar kan ge dem som drabbats av den kraftiga nederbörden, avslutar han.