Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Nyhet

Våra barnbyar i Haiti och Dominikanska republiken är hittills oskadda av orkanen Irma

SOS Barnbyar i Haiti och Dominikanska republiken rapporterar att de har vidtagit säkerhetsåtgärder för att skydda sig mot orkanen Irma som rör sig över norra Karibien. Vidare meddelar de att alla barn och all personal mår bra. Båda barnbyarna har aktiverat beredskapsplaner och har samordnat med humanitära organisationer och lokala myndigheter.

I Haiti var oron för översvämningar stor, då de också drabbades hårt av orkanen Matthew i oktober 2016. Just nu samarbetar de med andra organisationer och har utfört inspektioner av husen i barnbyn och andra byggnader. SOS familjerna har lagrat mat, vatten och andra förnödenheter. De planerar att inrätta trygga och barnvänliga områden med aktiviteter och varm mat till de drabbade barnen. I planerna finns även att reparera skolor och tillhandahålla skolmaterial för barn vars familjer förlorat sina hem.

Det finns också möjlighet att evakuera till den norra kuststaden Cap-Haïtien om tillfälligt skydd skulle behövas.

Bildtext: Barnbyn Les Cayes i Haiti efter Orkanen Matthew, 2016. Foto: Bradley Maxence