Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Nyhet

11-åriga Roshny drömmer om att bli läkare

Roshny har varit med om mycket i sitt korta liv. Tillsammans med sin mamma och lillebror bor hon i ett litet skruttigt rum i slumområdet Manohara i Nepal. Hon missar ofta skolan då hon är tvungen att jobba för att hjälpa till med försörjningen och drömmen om att bli läkare känns långt borta.

I det lilla mörka plåtskjulet har Roshny och hennes mamma och lillebror bott i fem år. Roshnys pappa dog i jordbävningen, men hade sedan en lång tid varit frånvarande. Hennes mamma jobbar som tegelbärare men har svårt att få ekonomin att gå ihop och har dessutom alkoholproblem.

Därför måste Roshny jobba innan hon går till skolan, och ofta kommer hon inte ens dit. Hon får också hjälpa till mycket hemma. Hennes lärare Rukmani är orolig eftersom hon den senaste tiden missat skolan helt.

Roshny är mycket duktig i skolan och drömmer om att få gå på college och bli läkare, hon älskar böcker. När hon träffar Mia Parnevik under inspelningen av En resa för livet lovar hon att hon ska göra sitt bästa för att nå sina drömmar. 

Du kan hjälpa barn som Roshny att få en trygg uppväxt, gå i skolan och möjlighet att uppfylla sina drömmar. Bli fadder hos SOS Barnbyar, anmäl dig här! 

Missa inte En resa för livet tisdagar klockan 21 på TV3 och Viafree!