Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Nyhet

Katastrofinsamling till Rohingya-barnen

SOS Barnbyar har startat en katastrofinsamling för att hjälpa Rohingya-barn och deras familjer som tvingats fly våldet i Burma och som nu befinner sig i överfyllda flyktingläger i Bangladesh. Situationen är akut.

Bara på ett par månader har hundratusentals människor tillhörande folkgruppen Rohingya tvingats fly från sina hem på grund av våld. De befinner sig nu under extremt svåra förhållanden i osäkra och överfyllda läger i Bangladesh. De flesta är kvinnor och barn och behoven är mycket stora då denna grupp i högre grad riskerar att utsättas för våld och övergrepp.

Många har flytt utan tillhörigheter och är i stort behov av mat, vatten, kläder och sjukvård. SOS Barnbyar har arbetat i Bangladesh sedan 1970-talet. Nu planerar vi att öppna fem barnvänliga platser där 300 flyktingbarn i åldern 3 – 8 år kan få en stund av lek och trygghet. Dessa barnvänliga platser kommer att spela en viktig roll för att barnen ska få hjälp att bearbeta sina trauman och känna sig säkra. För att förhindra undernäring kommer barn och ammande kvinnor få näringsriktig mat. Andra insatser omfattar hälsovård och utbildning.

Ditt stöd behövs – Swisha en gåva till 123 320 07 14. Tack!
Bidraget går till Katastroffonden så att vi snabbt kan göra akuta insatser där behovet är stort. Just nu går pengar till Rohingya-barnen och deras familjer.