Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Nyhet

PM Fastighetsbyrån ny huvudpartner

 I ett nytt samarbete bidrar Fastighetsbyrån med 100 kronor per bostadsaffär till bland annat SOS Barnbyar. Totalt kommer ca 4,5 miljoner kronor att samlas in vilket gör Fastighetsbyrån till en av SOS Barnbyars huvudpartners. Stödet går till arbete med barn i utsatthet i ett av världens fattigaste länder, Togo.

SOS Barnbyar och Fastighetsbyrån ger barn i utsatthet ett tryggt hem

– Forskning visar att kvalitativ omsorg från trygga vuxna gör att barn utvecklas och kan växa upp till trygga, självförsörjande vuxna som bidrar till samhället i generationer framåt. På så sätt kan hållbar utveckling skapas även i de fattigaste länderna. Stödet från Fastighetsbyrån gör att barn i Togo, som annars riskerat svår social och ekonomisk utsatthet, nu kan växa upp till bidragande vuxna, något som stärker hela samhället och bidrar till en bättre framtid, säger Catharina Gehrke, generalsekreterare SOS Barnbyar.

Stödet från Fastighetsbyrån går direkt till barnbyn i regionen Atakpamé i Togo i Västra Afrika. Situationen är mycket svår för många barn i Togo, framförallt för att tusentals barn har förlorat, eller riskerar att förlora förälders omsorg, på grund av Hiv/Aids. Drygt hälften av befolkningen är under 15 år.

– Vi arbetar med att förmedla bostäder åt personer som har möjlighet att äga sitt boende. Men långt ifrån alla har förmånen att ha en trygg plats som de kan kalla sitt hem. Det vill vi bidra till att förändra. Vi har valt att engagera oss i något som har en tydlig koppling till vår verksamhet och där det finns ett stort behov. I det arbetet är SOS Barnbyar en naturlig partner som ger utsatta barn och ungdomar hem, utbildning och trygghet, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

Målet med Fastighetsbyråns stöd är att möjliggöra driften av minst tre hus i barnbyn. Där får barnen ett tryggt hem, utbildning, mat, kläder och sjukvård.

– Vi är oerhört glada över stödet från Fastighetsbyrån. Tack vare den här typen av samarbeten kan vi tillsammans bidra till att skapa en hållbar framtid, som även bidrar till affärsnytta, säger Catharina Gehrke.

– Det har funnits en stark drivkraft hos våra medarbetare att göra något gott för samhället och bidra till social hållbarhet. Nu har vi äntligen hittat ett sätt där det blir en del av vår dagliga verksamhet och vi kan utnyttja att vi är Sveriges största mäklarföretag. Genom att samordna alla våra kontor och arbeta med professionella samarbetspartners kan vi göra verklig samhällsnytta, skapa intern stolthet och förhoppningsvis även lojalitet hos våra kunder, fortsätter Johan Engström.

Läs mer om initiativet och vad pengarna går till här: https://www.fastighetsbyran.se/om-oss/samhallsansvar/

För mer information kontakta gärna:
Jessica Eriksson
projektledare marknad SOS Barnbyar
Telefon 0733 40 18 69
E-post: jessica.eriksson@sos-barnbyar.se

Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån
Tel: 070-558 05 30
E-post: johan.engstrom@fastighetsbyran.se

Johan Vesterberg, Presschef, Fastighetsbyrån
Tel: 08-54 54 55 28, 0708-20 44 34
E-post: johan.vesterberg@fastighetsbyran.se