Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Nyhet

Katastrofarbetet i Moçambique fortsätter

Matpaketen delas ut till 500 familjer. Foto: SOS Arkiv

Tack vare våra givares insatser efter cyklonen Idai i Moçambique har vi kunnat göra stor skillnad. Katastrofer är inte över bara för att medier tystnar och vi fortsätter med det viktiga efterarbetet som alltid följer katastrofer. Vi har öppnat en barnvänlig plats, delat ut mat- och hygienpaket och planerar dessutom att göra reparationer på en skola, som förstördes när cyklonen drog förbi.

Barnvänlig plats:

Den barnvänliga platsen öppnades i början av katastrofarbetet så att barn som bodde i temporära läger skyddades från övergrepp, fick hjälp med traumabearbetning, hygien, mat och möjlighet att bara vara barn.

Mat- och hygienpaket:

Från början fick 400 särskilt drabbade familjer regelbundet stöd i form av mat- och hygienpaket, men tack vare den fantastiska responsen från våra givare har vi haft möjlighet att hjälpa ytterligare 100 familjer. De har fått paket innehållande bland annat mat, vattenreningstabletter, tvål och andra disk- och tvättartiklar. Arbetet pågår fortfarande och senaste utdelningen gjordes den 9 september.

Reparationer på en skola:

Reparationer på en skola planeras att genomföras och vi håller just nu på att identifiera och anlita en byggfirma som kan genomföra arbetet. Taken och väggarna är skadade och därför har tillfälliga klassrum byggts upp för att undervisningen ska kunna fortsätta. 

I katastrofer är det alltid barnen som drabbas hårdast, men tillsammans kan vi göra ovärderlig skillnad och ge barnen trygghet och en framtid.