Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Nyhet

Ett år efter katastrofen i Indonesien

Ari och hans faster. Foto: SOS Arkiv

För exakt ett år sedan drabbades Indonesien av en jordbävning. Den kraftiga jordbävningen och den efterföljande tsunamin förstörde stora delar av staden Palu på ön Sulawesi och många barn förlorade allt. Efter katastrofen hjälpte några av våra ovärderliga givare drabbade barn i området. Ett av barnen är 11-åriga Ari.

I ett helt dygn låg Ari ensam begravd under rasmassorna efter katastrofen och kämpade för sitt liv. Av en slump hörde Aris faster till slut hans skrik och lyckades, med hjälp av grannar, få ut honom. Ari förlorade båda sina föräldrar i katastrofen och skadades själv så svårt att han tvingades amputera sitt ena ben.

Sedan dess bor Ari med sin faster och tack vare våra givare kunde de och ytterligare runt 700 familjer få finansiellt stöd efter katastrofen. Ari får den hjälp han behöver och läkarna hoppas att han en dag kommer kunna gå igen med hjälp av en protes.

Tillsammans gör vi skillnad på riktigt.