Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Nyhet

SOS Barnbyar x Non-Violence

Foto: Johan Bergling

I samarbete med Non-Violence Project Sweden utbildas just nu 10-15 ungdomar från vårt ungdomsprogram och från Samskolan i Göteborg till trainers. Efter utbildningen kommer ungdomarna kunna utbilda andra i ickevåld, självkänsla och konflikthantering.

Anledning att just ungdomarna i våra program blir utbildade till trainers är att de besitter stor kunskap och erfarenhet i frågor som rör just konflikter och konflikthantering.

– I mitt land, Afghanistan, är det krig och livet är svårt för många människor. Kvinnor och barn har det extra svårt och jag fick lära mig om våld i krig under den här utbildningen, säger Mohammed, en av ungdomarna i vårt program.

Genom ungdomarna kan budskapet om ickevåld nå ut till fler målgrupper i Göteborgsområdet, då de i sin tur kan hålla utbildningar på uppdrag av skolor, föreningar, företag och organisationer. Arbetet är även avlönat och leder till utveckling och erfarenhet för ungdomarna.

– Jag är särskilt stolt att samarbetet med Non-Violence innebär att ungdomarna får vara proaktiva aktörer, en viktig del i utvecklingen av samarbetet, snarare än enbart passiva mottagare av information, säger Zainab Hussaini, Gruppchef på SOS Barnbyars ungdomsprogram i Göteborg.

Utbildningen pågår 10-12 februari i vårt ungdomscenter i Hammarkullen, Göteborg.