Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Nyhet

Kriget i Tigray, Etiopien, drabbar miljoner

SOS Barnbyar har verksamhet i Tigray-provinsens huvudstad Mekelle. All kommunikation med området har försvårats avsevärt sedan kriget drog igång och det är svårt att få löpande information. Det vi vet nu är att staden Mekelle har klarat sig från konflikten såhär långt. Striderna som pågår är mellan 50 och 150 kilometer ifrån staden.

Om situationen förvärras och kommer närmare evakuerar SOS Barnbyar barnen och familjerna i vår verksamhet.

Kriget i Tigrayprovinsen i norra Etiopien har gjort att 2,3 miljoner barn nu är i akut behov av humanitär hjälp. Tusentals människor har flytt den beväpnade konflikten och sökt skydd i Sudan. Hundratals har förlorat sina liv.

Situationen i etiopiska regionen Tigray oroar många. Vi på SOS Barnbyar bevakar händelserna och återkommer om förutsättningarna för våra verksamheter förändras.