Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Nyhet

Så här stöttar vi barnen i Haiti

Uppdatering: Vi har samlat in över 500 000 kronor till vårt katastrofarbete. 🎉 Stort tack till alla som bidragit och spridit vår insamling!

Jordbävningen i Haiti har skördat runt 2200 liv och skadat flera tusen personer. 52 953 hus har förstörts helt och 77 066 hus har fått skador. Tusentals familjer har blivit hemlösa och barn har kommit bort från sina föräldrar. Stormen Grace drog in över landet strax efter och gjorde hjälparbetet betydligt svårare. Vi finns på plats för att stötta så många vi kan. 

🧡 Swisha ditt stöd till 123 320 07 14 eller klicka här. Eller ge en gåva som företag här.

Barn som förlorat sina hem bor på gatan bland rasmassorna och många har kommit bort från sina föräldrar. De har inget skydd och osäkerheten är hög. De har heller ingen mat och riskerar att utsättas för övergrepp och sjukdomar, som covid-19 och kolera.

Vi bistår med:

  • Barnsäkra platser, där de kan få stöd, skolgång och skydd.
  • Matpaket, skolmaterial och hygienartiklar.
  • Ett tillfälligt hem för barn som kommit bort från sina föräldrar samtidigt som vi försöker hitta deras familjemedlemmar.

Vår samordnare i Haiti, Faimy Carmelle Loiseau, medverkar i P1 morgon (Sveriges radio). Lyssna här.

Barnen och personalen i vår barnby i Les Cayes är i säkerhet, men barnen mår dåligt och har svårt att kontakta sina biologiska släktingar. Vi har psykologer på plats för att stötta dem. Många i vårt familjestärkande program har fått sina hem förstörda och vi jobbar just nu med att stötta dem på bästa sätt. Vi har även fått besked om att ett barn, som tidigare varit med i programmet, är bland de döda.

En sådan här katastrof riskerar att förvärra en redan utbredd utsatthet, där färre barn kommer kunna gå i skolan och fler människor kommer vara arbetslösa.