Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Opinion & Berättelser

Mexikansk zucchinigryta

Varför inte pröva den här heta zucchinigrytan nästa gång du ska laga mexikanskt? Den lagas ofta hemma hos den här SOS-familjen i Mexico och är full av smak och vitaminer. ¡Buen apetito!

vit kastrull på spis med hackade bitar av zucchini och tomater

Ingredienser:

6 portioner

• 6-8 zucchini
• 6 tomater
• ½ lök
• 3 gröna chilipeppar
• ¼ kruka koriander
• 3 matskedar rapsolja
• Salt och peppar

Gör så här:

1. Tvätta grönsakerna noga och skär i små bitar.
2. Häll rapsoljan och zucchinin i en panna och stek i 10–15 minuter. Ju större bitar, desto längre tid behöver du steka.
3. Tillsätt tomaterna, löken och chilin. Låt puttra på svag värme i 10 minuter, rör om då och då.
4. Smaksätt sedan röran genom att tillsätta koriandern och krydda med salt och peppar.
5. Låt allt puttra i ytterligare några minuter och servera sedan med exempelvis ris och valfri ost eller kött.

flicka i tröja med text hackar grön chili med kniv
Ju starkare chili desto starkare gryta! I det här köket hjälps alla åt att laga maten.
En flicka och pojke hjälps åt att hälla i chili stekapannan
Koriandern läggs i mot slutet när allt kokat ihop ordentligt.
flicka med mörkt hår i tofs i grå tröja lägger upp zucchiniröra på sin tallrik
¡Buen apetito!