Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Opinion & Berättelser

Recept: Kokosfyllda pannkakor från Bangladesh

Varje dag står SOS-mammor världen över och lagar mat till sina familjer. De vet att mat är så mycket mer än bara livsmedel; en måltid kan vara fylld av minnen, kultur och traditioner som bidrar till att bygga samhällen och sprida kärlek. Det här receptet på kokosfyllda pannkakor, Bengali Patishapa, kommer från SOS-mamman Jhume Corraya i Bangladesh.

närbild på läckra pannkakor som ligger på porslinsfat
De här goda pannkakorna som SOS-mamman Jhume Corrayas brukar laga passar perfekt till brunchen eller som efterrätt.

Tid: 40 minuter

Du behöver:
1 ¼ dl vetemjöl
4 msk mannagryn
2 msk rismjöl
¼ tsk bakpulver
2 msk + 1 ¼ dl florsocker
2 ½ dl mjölk
smör till stekning
2 ½ dl mawa (kan ersättas med ricotta)
2 dl kokosmjöl
½ tsk kardemumma
en handfull hackade cashewnötter

Gör så här:
1. Blanda vetemjöl, mannagryn, rismjöl, bakpulver med 2 msk florsocker i en skål. Rör ihop med mjölken. Låt blandningen vila i kylskåpet i 30 minuter.
2. Fyllningen: Värm mawa/ricotta i en gryta på svag värme under omrörning, ca 10 minuter. Häll det i en skål tillsammans med kokosmjöl, 1 ¼ dl florsocker, kardemumma och cashewnötter.
3. Smält smör i en panna och grädda pannkakorna.
4. När pannkakorna är gräddade; lägg ett par skedar med fyllning i mitten på varje pannkaka och rulla ihop.
5. Servera till brunchen, eftermiddagskaffet eller som lyxig efterrätt. Mums!

Foto: Mathilda Oda Meyer