Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer

Sira bor ensam med sina barn sedan barnens mamma lämnat familjen. De bor i ett hyrt hus utanför Pristina i Kosovo. ”Vi bor i ett hus som inte är vårt, så jag har bestämt mig för att spara pengar för att vi ska få ett eget hem. Jag är snickare så jag kan bygga det själv. Att vara ensamstående förälder är ett stort ansvar. Det är extra svårt nu när vi är själva utan ett eget hus och utan pengar, men trots det försöker jag ge barnen ett så ”normalt liv” som möjligt.” berättar Sira.

De två barnen är 11 och 13 år gamla och förutom att vara bror och syster så är de också bästa vänner. De har följe till och från skolan varje dag. Rexhep är 11 år och går i femman. Han älskar att gå i skolan där har han många vänner. När han kommer hem gillar han att vara med sin familj och att sitta framför datorn. Suad går i sjuan. Hon gillar också skolan, att umgås med sina vänner och lära sig nya saker. När hon kommer hem gillar hon att göra sina läxor på en gång.

”Varje dag när barnen kommer hem från skolan hjälper jag dem med deras läxor. Jag säger hela tiden till dem hur viktigt det är för deras framtid att ha en utbildning. Mina barn är mitt liv och de ger mig styrkan att kämpa för en bättre framtid.” fortsätter han.

Sira lever för sina barn. ”Allt jag gör, gör jag för dem, för att ge dem bättre förutsättningar i livet än vad jag har haft. Vi är glada över att vara tillsammans, vi gillar att prata, leka och umgås, för när vi är tillsammans är vi de lyckligaste människorna i världen.”

Genom SOS Barnbyar har familjen fått hjälp att ordna nödvändiga dokument som födelsebevis och id-handlingar, samt att registrera sig för att få hälsovård och mediciner. De får  hjälp med mat, kläder, skor, skolmaterial mm. samt tillgång till psykologiskt stöd. Pappa Sira har fått stöd för att skaffa ett jobb så att han kan försörja familjen. Barnen går nu i skolan och är motiverade att delta i olika aktiviteter arrangerade av skolan och av SOS Barnbyars familjestärkande program. Familjen kommer att ingå i programmet till de åter kan stå på egna ben.

Med ditt stöd kan vi hjälpa fler familjer som Siras. Som månadsgivare bestämmer du själv hur mycket du vill ge och kan när som helst justera beloppet. Tack för att du är med och bidrar! Du kan enkelt hantera ditt engagemang genom att logga in här: https://familjesupporter.sos-barnbyar.se/logga-in